Sunday 13 December 2009

Hot Chip saadab üheöösuhted kuu peale.

Hot Chip suutis paar aastat tagasi oma "Over and Over"'iga ühel hetkel mu playlisti kuulatavaimaks lauluks trügida ning seda lasti mõned head korrad isegi Zavoodis, mis enamuse ajast ikka Nirvana ja Placebo ülistamisega tegeleb.
2010. aasta 8. veebruaril annab kollektiiv välja aga oma neljanda kauamängiva, mille nimeks One Life Stand ning mille pealt on nüüdseks ametlikult välja antud juba kaks lugu, "Take It In" ja "One Life Stand", millest viimase video nüüd mõned päevad ka internetiavarustes üleval on rippunud.
Ausalt öeldes meeldib "Take It In" mulle esimeste muljete põhjal rohkem kui "One Life Stand". Põhjus peitub minu jaoks vist suuremas sarnasuses omaaegse lemmiku "Over and Over"'iga, mille nostalgial endiselt omad mõjud on ning mille kiiremate rütmikäikudega "Take It In" sammu suudab pidada. Muidugi ei saa mainimata jätta ka lugu läbivaid hüpnootilistantsulisi käike. Refräänis laskutakse tagasi ka "Boy From School"'ist tuttava melanhoolse meloodia juurde, millele bändi põhivokalist Alexis Taylor oma häälega täpi peale paneb.
"One Life Stand"'i video jätkab kuskilt sealt, kust "Over and Over" pooleli jäi ning näitab, kui kentsakate tüüpidega ikkagi tegemist olla võib. Loo kidrakäigud on jällegi meeldejäävad ning selline pealtnäha väike detail nagu Joe Goddardi läbi kosmose või udu kõlav "keep on" annab laulu atmosfääri loomisele päris mõnusa ning meeliülendava matsu.
Hot Chip oskab endiselt meeldivalt üllatada.

No comments: